Ana içeriğe atla

JUMBO BERRY MUFFIN/ KIRMIZI MEYVELI MUFFIN


Herkese Merhaba 👋

Yedikçe yiyesin gelir tabiri vardır ya hani
Bence bu muffin kesinlikle bu tabiri hakediyor...

Üstünde ki Crumble kısmı...
İçindeki kırmızı meyveler...
O nefis koku...

Evet malzeme listesi aşırı göz korkutuyor olsa da aslında zor bir tarif değil.
Ve herşey bu Muffin için emin olun değer...

O zaman sizi önce malzeme listesiyle başbaşa bırakayım bir sindirin 🙈
Sonra derin bir nefes alıp başlayın ve sonra öyle bir keyfine varın ki herşeyi unutun, huzurla dolun...

Malzemeler:

Crumble İçin;
100 gr Tuzsuz Tereyağı (Soğuk)
1/2 su bardağı Toz Şeker
3/4 su bardağı Un

Muffin İçin;

Kuru Karışım için;
3 su bardağı Un
2 tepeleme yemek kaşığı Buğday Nişastası
1 paket Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Karbonat
1/2 çay kaşığı Tuz
1/3 su bardağı Pudra Şekeri
1 paket Vanilya

Sıvı Karışım için;
1 Yumurta+ 2 Yumurta Sarısı
1 su bardağı Toz Şeker
2 yemek kaşığı Sıcak Su
6 yemek kaşığı Yumuşak Margarin
3 yemek kaşığı Sıvıyağ
3/4 su bardağı Süt
1/3 su bardağı ButterMilk ( 1/3 su bardağı süte 1/2 tatlı kaşığı limon suyu koyuyoruz, süt kesilip yoğunlaşana kadar 15 dk bekliyoruz )
1 Limonun Kabuğunu Rendesi

Meyveli Kısım;
1,5 su bardağı Dilediğiniz Kırmızı Meyveler ( ben böğürtlen,yaban mersini ve vişne kullandım.)
2 yemek kaşığı Un


Yapılışı:

Önce Crumble için elimiz ile tereyağ,un ve şekeri küçük küçük pötürler haline getiriyoruz.
Ve Crumble karışımımızı buzdolabına kaldırıyoruz.

Fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
Muffin kalıplarımıza Muffin kağıtlarını dizip kenara alıyoruz.

Bir kapta tüm kuru karışım için olan malzemeleri harmanlayıp kenara alıyoruz.

Ayrı geniş bir kapta öncelikle toz şeker ve iyice kabarıp bir mayonez kıvamı alana kadar çırpıyoruz.

Sonra içine sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu işlem şekerin tamamen eriyip daha fluffy bir Muffins elde etmemizi sağlayacak.

Geri kalan tüm sıvı karışım malzemelerini de ekleyip çırpıyoruz.

Tüm kuru karışımı “ELEYEREK” sıvı karışıma ekliyoruz ve kuvvetli bir gluten ağı oluşturmamak için çok karıştırmadan biraz koyu bir kek hamuru elde ediyoruz.

Ayrı bir kapta meyveleri un ile harmanlıyoruz ve bekletmeden kek karışımına ilave edip spatula ile çok hafif karıştırıyoruz. ( meyveyi unla harmanlamak meyvenin suyunu salmasını ve çökmesini engellemek için, ama bekletirseniz yine de su salma riski var bu aşamada hızlı olun.)

Kek karışımını Muffin kalıbına bölüştürün. Ben dondurma kaşığı ile yapmayı tercih ediyorum.

Dolaptan crumble karışımını çıkarıp muffinlerin üzerine serpiştiriyoruz.

Ve 205 derecede 30 dk pişiriyoruz.

Afiyet Olsun 😋

Fotoğraflara da aşağıda bakabilirsiniz 😉















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PIRASALI KIS

Herkese Merhaba 🤗🤗🤗 Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜 Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir. Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊 Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü.... Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor. O zaman tarife geçelim... Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz. Malzemeler: Hamur İçin; 1 Yumurta (Oda Sıcaklığında) 2 yemek kaşığı Yoğurt 100 ml Zeytinyağı 1 küçük çay bardağı Mısır Unu 1/2 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Tuz Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir) İçi İçin; 1 orta boy Soğan 5 dal Pırasa

MAGNOLİA (SADE)

Herkese Merhaba... Magnolia sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, umarım haklıyımdır... İlk olarak tüm magnolia tariflerinize kolaylıkta taban oluşturacak sade magnolia tarifimi veriyorum ve nasıl çeşitlendirdiğimi ilerki tariflerde size sunmuş olacağım... Hazırsanız başlayalım... MALZEMELER: 1/2 litre Süt 1 su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker ( 150 gr ) 2 yemek kaşığı tepeleme Nişasta ( Mısır Nişastası ile daha iyi bir kıvam oluyor ama yoksa Buğday Nişastasıda kullanabilirsiniz) 2 Yumurta Sarısı 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ( Kokusu Rahatsız ediyorsa Margarinde kullanabilirsiniz) 1 paket Vanilya 200 ml. Krema 1 paket Bebe Bisküvisi YAPILIŞI: Normal muhallebi yapar gibi öncelikle sütün içinde nişastayı iyice çözdürelim, içine toz şeker ide ekleyerek ocağa alalım. Orta ateşte şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Şeker eriyince içine süt tam ısınmamışken yumurta sarılarını ekleyelim ve kaynayıp kıvam kadar iyice çırparak pişirelim. Piştikte