Herkese Merhaba 🤗🤗🤗
Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜
Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir.
Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊
Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü....
Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor.
O zaman tarife geçelim...
Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz.
Malzemeler:
Hamur İçin;
1 Yumurta (Oda Sıcaklığında)
2 yemek kaşığı Yoğurt
100 ml Zeytinyağı
1 küçük çay bardağı Mısır Unu
1/2 paket Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Sirke
1 çay kaşığı Tuz
Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir)
İçi İçin;
1 orta boy Soğan
5 dal Pırasa
1 çay kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
3 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 paket Krema (200 ml)
Üzeri İçin;
Kaşar Peyniri Rendesi
Yapılışı:
Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım.
Pırasayı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvıyağ koyup soğanı biraz kavuralım.
Baharatları ekleyelim.
Pırasaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kenara alalım.
Bu sırada hamuru hazırlayalım.
Kabartma tozuna sirke ekleyip kenarda kabarmaya bırakalım.
Sıvıları özdeşleştirip karışıma Mısır unu,kabartma tozu ve kuruları ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Tart kalıbımızı yağlayıp zeminine yapışmaması ve kıtırlık sağlaması için biraz mısır unu serpelim.
Hamurumuzu merdane ile açıp kalıbımıza yerleştirelim.
Hamur parçalanabilen bir hamur olacaktır kalıbımıza aktarırken parçalanırsa ki parçalanır hiç endişelenmeyin elinizle bastıra bastıra düzeltin. Piştiği zaman bütünleşecek.
Temiz bir kapta 1 kutu soğuk kremayı mikser ile iyice çırpıp yoğun bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
Kremaya pırasalı karışımı ekleyelim.
Hazırladığımız karışımı hamurun üzerine yayıp önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim.
20-25 dk fırının orta gözünde pişirdikten sonra fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip bu sefer fırının en altına kişimizi koyuyoruz ve kaşar eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 10 dk) fırının en altında pişirelim.
Tart kalıplarının zemini genellikle kalın olduğundan çoğu zaman alt taraf tam pişmez ve nemli kalır en altta pişirmemiz bunu engelleyip kıtır ve pişmiş bir kiş elde etmemiz için küçük bir püf noktası 😜
Afiyet Olsun 😋
Yorumlar
Yorum Gönder