Ana içeriğe atla

PIRASALI KIS



Herkese Merhaba 🤗🤗🤗

Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜

Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir.
Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊

Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü....
Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor.

O zaman tarife geçelim...
Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz.

Malzemeler:

Hamur İçin;
1 Yumurta (Oda Sıcaklığında)
2 yemek kaşığı Yoğurt
100 ml Zeytinyağı
1 küçük çay bardağı Mısır Unu
1/2 paket Kabartma Tozu
1 çay kaşığı Sirke
1 çay kaşığı Tuz
Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir)

İçi İçin;
1 orta boy Soğan
5 dal Pırasa
1 çay kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
3 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 paket Krema (200 ml)

Üzeri İçin;
Kaşar Peyniri Rendesi

Yapılışı:
Soğanı küp küp yemeklik doğrayalım.
Pırasayı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvıyağ koyup soğanı biraz kavuralım.
Baharatları ekleyelim.
Pırasaları da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kenara alalım.
Bu sırada hamuru hazırlayalım.
Kabartma tozuna sirke ekleyip kenarda kabarmaya bırakalım.
Sıvıları özdeşleştirip karışıma Mısır unu,kabartma tozu ve kuruları ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.

Tart kalıbımızı yağlayıp zeminine yapışmaması ve kıtırlık sağlaması için biraz mısır unu serpelim.
Hamurumuzu merdane ile açıp kalıbımıza yerleştirelim.
Hamur parçalanabilen bir hamur olacaktır kalıbımıza aktarırken parçalanırsa ki parçalanır hiç endişelenmeyin elinizle bastıra bastıra düzeltin. Piştiği zaman bütünleşecek.

Temiz bir kapta 1 kutu soğuk kremayı mikser ile iyice çırpıp yoğun bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
Kremaya pırasalı karışımı ekleyelim.
Hazırladığımız karışımı hamurun üzerine yayıp önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim.
20-25 dk fırının orta gözünde pişirdikten sonra fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip bu sefer fırının en altına kişimizi koyuyoruz ve kaşar eriyip hafif kızarana kadar (yaklaşık 10 dk) fırının en altında pişirelim.
Tart kalıplarının zemini genellikle kalın olduğundan çoğu zaman alt taraf tam pişmez ve nemli kalır en altta pişirmemiz bunu engelleyip kıtır ve pişmiş bir kiş elde etmemiz için küçük bir püf noktası 😜

Afiyet Olsun 😋








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JUMBO BERRY MUFFIN/ KIRMIZI MEYVELI MUFFIN

Herkese Merhaba 👋 Yedikçe yiyesin gelir tabiri vardır ya hani Bence bu muffin kesinlikle bu tabiri hakediyor... Üstünde ki Crumble kısmı... İçindeki kırmızı meyveler... O nefis koku... Evet malzeme listesi aşırı göz korkutuyor olsa da aslında zor bir tarif değil. Ve herşey bu Muffin için emin olun değer... O zaman sizi önce malzeme listesiyle başbaşa bırakayım bir sindirin 🙈 Sonra derin bir nefes alıp başlayın ve sonra öyle bir keyfine varın ki herşeyi unutun, huzurla dolun... Malzemeler : Crumble İçin; 100 gr Tuzsuz Tereyağı (Soğuk) 1/2 su bardağı Toz Şeker 3/4 su bardağı Un Muffin İçin; Kuru   Karışım için; 3 su bardağı Un 2 tepeleme yemek kaşığı Buğday Nişastası 1 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Tuz 1/3 su bardağı Pudra Şekeri 1 paket Vanilya Sıvı Karışım için; 1 Yumurta+ 2 Yumurta Sarısı 1 su bardağı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Sıcak Su 6 yemek kaşığı Yumuşak Margarin 3 yemek kaşığı Sıvıyağ 3/4 su bardağı Süt 1

MAGNOLİA (SADE)

Herkese Merhaba... Magnolia sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, umarım haklıyımdır... İlk olarak tüm magnolia tariflerinize kolaylıkta taban oluşturacak sade magnolia tarifimi veriyorum ve nasıl çeşitlendirdiğimi ilerki tariflerde size sunmuş olacağım... Hazırsanız başlayalım... MALZEMELER: 1/2 litre Süt 1 su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker ( 150 gr ) 2 yemek kaşığı tepeleme Nişasta ( Mısır Nişastası ile daha iyi bir kıvam oluyor ama yoksa Buğday Nişastasıda kullanabilirsiniz) 2 Yumurta Sarısı 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ( Kokusu Rahatsız ediyorsa Margarinde kullanabilirsiniz) 1 paket Vanilya 200 ml. Krema 1 paket Bebe Bisküvisi YAPILIŞI: Normal muhallebi yapar gibi öncelikle sütün içinde nişastayı iyice çözdürelim, içine toz şeker ide ekleyerek ocağa alalım. Orta ateşte şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Şeker eriyince içine süt tam ısınmamışken yumurta sarılarını ekleyelim ve kaynayıp kıvam kadar iyice çırparak pişirelim. Piştikte