Ana içeriğe atla

LINZER KURABIYE/ LINZER COOKIES


Merhaba;
Bildiğiniz gibi aralık,ocak ve şubat adeta bir Linzer dönemine dönüyor,
Tüm asaleti, lezzeti ve hafifliğiyle hem gözümüzü hem de damağımızı şenlendiriyor...

O zaman gelin biraz Linzer yapalım...

Malzemeler:


  1. 200 gram oda sıcaklığında yumuşamış Tereyağı 
  2. 3 adet Yumurta Sarısı ( beyazlarını ayrı bir yere ayırıp mereng, beze veya ertesi sabah omlet yaparken  değerlendirebilirsiniz)
  3. 1 su bardağı Pudra Şekeri
  4. 2 paket Vanilya 
  5. Aldığı kadar Un ( ben yaklaşık 3 su bardağı kullandım unun cinsine ve markasına göre değişecektir o yüzden orta sert bir hamur elde edin )
  6. Ve Vişne Reçeli ( dilediğiniz her reçel olur)


Yapılışı:

Tüm malzemeleri yoğurarak orta sert bir hamur elde edip ikiye bölün.
Bir parçasını alt kısım bir parçasını üst kısım yapacağız.
Merdane yardımıyla açıp kopatlarla şekillendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
150 derece fırında fırın tepsisini orta kısımda olcak şekilde pişirin, üzeri renk değişmeye başlayacağı anda alın beyaz kalması önemli düşük ısıda pişirdiğimiz için çiğ kalma ihtimali yok ve kıyır kıyır bir kurabiye elde ediyoruz.
Alt kısımların ortasına birer çay kaşığı reçel koyup kenara alalım.
Üst kısımlara elek ile pudra şekeri serpelim ve birleştirelim.

Afiyet Olsun 😋









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JUMBO BERRY MUFFIN/ KIRMIZI MEYVELI MUFFIN

Herkese Merhaba 👋 Yedikçe yiyesin gelir tabiri vardır ya hani Bence bu muffin kesinlikle bu tabiri hakediyor... Üstünde ki Crumble kısmı... İçindeki kırmızı meyveler... O nefis koku... Evet malzeme listesi aşırı göz korkutuyor olsa da aslında zor bir tarif değil. Ve herşey bu Muffin için emin olun değer... O zaman sizi önce malzeme listesiyle başbaşa bırakayım bir sindirin 🙈 Sonra derin bir nefes alıp başlayın ve sonra öyle bir keyfine varın ki herşeyi unutun, huzurla dolun... Malzemeler : Crumble İçin; 100 gr Tuzsuz Tereyağı (Soğuk) 1/2 su bardağı Toz Şeker 3/4 su bardağı Un Muffin İçin; Kuru   Karışım için; 3 su bardağı Un 2 tepeleme yemek kaşığı Buğday Nişastası 1 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Tuz 1/3 su bardağı Pudra Şekeri 1 paket Vanilya Sıvı Karışım için; 1 Yumurta+ 2 Yumurta Sarısı 1 su bardağı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Sıcak Su 6 yemek kaşığı Yumuşak Margarin 3 yemek kaşığı Sıvıyağ 3/4 su bardağı Süt 1

PIRASALI KIS

Herkese Merhaba 🤗🤗🤗 Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜 Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir. Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊 Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü.... Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor. O zaman tarife geçelim... Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz. Malzemeler: Hamur İçin; 1 Yumurta (Oda Sıcaklığında) 2 yemek kaşığı Yoğurt 100 ml Zeytinyağı 1 küçük çay bardağı Mısır Unu 1/2 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Tuz Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir) İçi İçin; 1 orta boy Soğan 5 dal Pırasa

MAGNOLİA (SADE)

Herkese Merhaba... Magnolia sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, umarım haklıyımdır... İlk olarak tüm magnolia tariflerinize kolaylıkta taban oluşturacak sade magnolia tarifimi veriyorum ve nasıl çeşitlendirdiğimi ilerki tariflerde size sunmuş olacağım... Hazırsanız başlayalım... MALZEMELER: 1/2 litre Süt 1 su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker ( 150 gr ) 2 yemek kaşığı tepeleme Nişasta ( Mısır Nişastası ile daha iyi bir kıvam oluyor ama yoksa Buğday Nişastasıda kullanabilirsiniz) 2 Yumurta Sarısı 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ( Kokusu Rahatsız ediyorsa Margarinde kullanabilirsiniz) 1 paket Vanilya 200 ml. Krema 1 paket Bebe Bisküvisi YAPILIŞI: Normal muhallebi yapar gibi öncelikle sütün içinde nişastayı iyice çözdürelim, içine toz şeker ide ekleyerek ocağa alalım. Orta ateşte şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Şeker eriyince içine süt tam ısınmamışken yumurta sarılarını ekleyelim ve kaynayıp kıvam kadar iyice çırparak pişirelim. Piştikte