Merhaba Herkese 🤗🤗🤗
Yumuşacık,
Aşırı Hafif,
Pamuk Gibi,
Hatta Mousse kıvamında diyebileceğim bir kek tarifi...
Evet kabul biraz meşaketli gelebilir ama emin olun herşeye değiyor 🌸
MALZEMELER;
110 mililitre Süt
80 gram Tereyağı
85 gram Un
15 gram Süt Tozu
1 paket Vanilya
Bir çimdik Tuz
110 gram Toz Şeker
1/2 tatlı kaşığı Krem Tartar
6 Yumurta Sarısı
6 Yumurta Beyazı
2 yemek kaşığı Kakao
Kırmızı Gıda Boyası
Vişne reçeli
- Tereyağını benmari üsulu eritelim ve 1 dakika ısıtalım.
- İçine sütü ekleyelim.
- Ayrı bir kapta un, süt tozu, vanilya ve tuzu karıştıralım ve eleyerek tereyağlı sütlü karışıma ekleyelim.
- Yumurta sarılarını teker teker ekleyelim ve karışımı kenara alalarım.
- Fırını 190 derecede önceden ısıtmaya alalım.
- Yumurta beyazlarını krem tartarı ekleyerek iyice kar kıvamına gelene kadar çırpalım ve içine yavaş yavaş 5-6 seferde olcak şekilde şekeri ekleyelim, bu sürede karıştırmaya devam edelim ve beyazları iyice mereng kıvamına getirelim.
- Beyazların havasını kaçırmadan spatula yardımı ile aşağıdan yukarı karıştıracak şekilde unlu karışımı beyazlı mereng karışımına yedirelim.
- Karışımı 2 ye ayıralım.
- Yarısına Red Velvet efekti vermek için kakao ve gıda boyasını ekleyelim ve havasını söndürmemeye dikkat edelim.
- Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
- Önce sade karışımı yayalım.
- Kırmızı karışımı sıkma torbası yardımı ile üzerine dikkatlice yayalım ve bir bıçağın altını veya tahta kaşığın altını kasırga efekti vermek için bir ileri bir geri kaldırmadan dikkatlice gezdirelim.
- Kekimizi önce 170 derecede 10 sonra 150 dereceye indirerek 25 dakika toplamda 35 pişirelim.
- Keki fırından çıkarınca hemen üzerine bir yağlı kağıt örtelim.
- 5 dk bekleyelim. (Hemen soğuyor)
- Beyazlı kısımda kalan yağlı kağıdı çıkaralım orası bizim iç yüzümüz olacak.
- İç yüzümüze dikkatlice vişne reçelini sürelim.
- Ve rulo halinde yağlı kapıttan yardım alarak saralım.
- 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Ertesi gün dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- Ben beyaz çikolata ile üzerini süsledim.
Yorumlar
Yorum Gönder