Ana içeriğe atla

VİŞNELİ RED VELVET KASIRGA RULO KEK



Merhaba Herkese 🤗🤗🤗

Yumuşacık,
Aşırı Hafif,
Pamuk Gibi,
Hatta Mousse kıvamında diyebileceğim bir kek tarifi...

Evet kabul biraz meşaketli gelebilir ama emin olun herşeye değiyor 🌸

MALZEMELER;

110 mililitre Süt
80 gram Tereyağı
85 gram Un
15 gram Süt Tozu
1 paket Vanilya
Bir çimdik Tuz
110 gram Toz Şeker
1/2 tatlı kaşığı Krem Tartar
6 Yumurta Sarısı
6 Yumurta Beyazı
2 yemek kaşığı Kakao
Kırmızı Gıda Boyası
Vişne reçeli

  • Tereyağını benmari üsulu eritelim ve 1 dakika ısıtalım.
  • İçine sütü ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta un, süt tozu, vanilya ve tuzu karıştıralım ve eleyerek tereyağlı sütlü karışıma ekleyelim.
  • Yumurta sarılarını teker teker ekleyelim ve karışımı kenara alalarım.
  • Fırını 190 derecede önceden ısıtmaya alalım.
  • Yumurta beyazlarını krem tartarı ekleyerek iyice kar kıvamına gelene kadar çırpalım ve içine yavaş yavaş 5-6 seferde olcak şekilde şekeri ekleyelim, bu sürede karıştırmaya devam edelim ve beyazları iyice mereng kıvamına getirelim.
  • Beyazların havasını kaçırmadan spatula yardımı ile aşağıdan yukarı karıştıracak şekilde unlu karışımı beyazlı mereng karışımına yedirelim.
  • Karışımı 2 ye ayıralım.
  • Yarısına Red Velvet efekti vermek için kakao ve gıda boyasını ekleyelim ve havasını söndürmemeye dikkat edelim.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim.
  • Önce sade karışımı yayalım.
  • Kırmızı karışımı sıkma torbası yardımı ile üzerine dikkatlice yayalım ve bir bıçağın altını veya tahta kaşığın altını  kasırga efekti vermek için bir ileri bir geri kaldırmadan dikkatlice gezdirelim.
  • Kekimizi önce 170 derecede 10 sonra 150 dereceye indirerek 25 dakika toplamda 35 pişirelim.
  • Keki fırından çıkarınca hemen üzerine bir yağlı kağıt örtelim.
  • 5 dk bekleyelim. (Hemen soğuyor) 
  • Beyazlı kısımda kalan yağlı kağıdı çıkaralım orası bizim iç yüzümüz olacak.
  • İç yüzümüze dikkatlice vişne reçelini sürelim.
  • Ve rulo halinde yağlı kapıttan yardım alarak saralım.
  • 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Ertesi gün dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Ben beyaz çikolata ile üzerini süsledim.
Afiyet Olsun 😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JUMBO BERRY MUFFIN/ KIRMIZI MEYVELI MUFFIN

Herkese Merhaba 👋 Yedikçe yiyesin gelir tabiri vardır ya hani Bence bu muffin kesinlikle bu tabiri hakediyor... Üstünde ki Crumble kısmı... İçindeki kırmızı meyveler... O nefis koku... Evet malzeme listesi aşırı göz korkutuyor olsa da aslında zor bir tarif değil. Ve herşey bu Muffin için emin olun değer... O zaman sizi önce malzeme listesiyle başbaşa bırakayım bir sindirin 🙈 Sonra derin bir nefes alıp başlayın ve sonra öyle bir keyfine varın ki herşeyi unutun, huzurla dolun... Malzemeler : Crumble İçin; 100 gr Tuzsuz Tereyağı (Soğuk) 1/2 su bardağı Toz Şeker 3/4 su bardağı Un Muffin İçin; Kuru   Karışım için; 3 su bardağı Un 2 tepeleme yemek kaşığı Buğday Nişastası 1 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Tuz 1/3 su bardağı Pudra Şekeri 1 paket Vanilya Sıvı Karışım için; 1 Yumurta+ 2 Yumurta Sarısı 1 su bardağı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Sıcak Su 6 yemek kaşığı Yumuşak Margarin 3 yemek kaşığı Sıvıyağ 3/4 su bardağı Süt 1

PIRASALI KIS

Herkese Merhaba 🤗🤗🤗 Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜 Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir. Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊 Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü.... Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor. O zaman tarife geçelim... Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz. Malzemeler: Hamur İçin; 1 Yumurta (Oda Sıcaklığında) 2 yemek kaşığı Yoğurt 100 ml Zeytinyağı 1 küçük çay bardağı Mısır Unu 1/2 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Tuz Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir) İçi İçin; 1 orta boy Soğan 5 dal Pırasa

MAGNOLİA (SADE)

Herkese Merhaba... Magnolia sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, umarım haklıyımdır... İlk olarak tüm magnolia tariflerinize kolaylıkta taban oluşturacak sade magnolia tarifimi veriyorum ve nasıl çeşitlendirdiğimi ilerki tariflerde size sunmuş olacağım... Hazırsanız başlayalım... MALZEMELER: 1/2 litre Süt 1 su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker ( 150 gr ) 2 yemek kaşığı tepeleme Nişasta ( Mısır Nişastası ile daha iyi bir kıvam oluyor ama yoksa Buğday Nişastasıda kullanabilirsiniz) 2 Yumurta Sarısı 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ( Kokusu Rahatsız ediyorsa Margarinde kullanabilirsiniz) 1 paket Vanilya 200 ml. Krema 1 paket Bebe Bisküvisi YAPILIŞI: Normal muhallebi yapar gibi öncelikle sütün içinde nişastayı iyice çözdürelim, içine toz şeker ide ekleyerek ocağa alalım. Orta ateşte şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Şeker eriyince içine süt tam ısınmamışken yumurta sarılarını ekleyelim ve kaynayıp kıvam kadar iyice çırparak pişirelim. Piştikte