Ana içeriğe atla

KAMUFLAJ KURABİYE


Merhaba Herkese 🤗🤗🤗

Kamuflaj bu aralar bu kadar moda olmuşken,
Sonbahar kamuflaj renklerine bürünmüşken,
Neden olmasın dedim ve kamuflaj kurabiyeyle geldim 👻

Tarife geçmeden notumu şimdiden diyeyim,
Evet yeşil kısım için gıda boyası kullandım ama siz isterseniz ıspanak püresi ile de renklendirebilirsiniz ve ya yeşile hiç girmez kahvenin tonlarını kullanırsınız, tamamen size kalmış 😉

MALZEMELER;

125 gr Margarin veya Tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
1 su bardağı Pudra Şekeri
2 Yumurta
1 paket Vanilya 
1 paket Kabartma Tozu 
Aldığı kadar Un ( ben 3 su bardağı kullandım)

Renklendirmek için;

1 yemek kaşığı dolusu Kakao
1 yemek kaşığı silme Tarçın
Ve Yeşil Gıda Boyası

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve içine margarini ekleyerek iyice çırpmaya devam edelim.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde 3 parça ayıralım. Bir parçayı kakao ile, bir parçayı tarçın ile bir parçayıda yeşil gıda boyası ile renklendirelim.
  • Sade hamuru merdane ile açıp üzerine rastgele renkli parçalardan dağıtıp merdaneyle tekrar üstünden geçelim ve kurabiye kopatı kullanarak şekil verelim.
  • 180 derecede önceden ısıttığımız fırında üzerinin çok kızarmasını müsade etmeden yaklaşık 15 pişirelim.
Afiyet Olsun 😋 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JUMBO BERRY MUFFIN/ KIRMIZI MEYVELI MUFFIN

Herkese Merhaba 👋 Yedikçe yiyesin gelir tabiri vardır ya hani Bence bu muffin kesinlikle bu tabiri hakediyor... Üstünde ki Crumble kısmı... İçindeki kırmızı meyveler... O nefis koku... Evet malzeme listesi aşırı göz korkutuyor olsa da aslında zor bir tarif değil. Ve herşey bu Muffin için emin olun değer... O zaman sizi önce malzeme listesiyle başbaşa bırakayım bir sindirin 🙈 Sonra derin bir nefes alıp başlayın ve sonra öyle bir keyfine varın ki herşeyi unutun, huzurla dolun... Malzemeler : Crumble İçin; 100 gr Tuzsuz Tereyağı (Soğuk) 1/2 su bardağı Toz Şeker 3/4 su bardağı Un Muffin İçin; Kuru   Karışım için; 3 su bardağı Un 2 tepeleme yemek kaşığı Buğday Nişastası 1 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Karbonat 1/2 çay kaşığı Tuz 1/3 su bardağı Pudra Şekeri 1 paket Vanilya Sıvı Karışım için; 1 Yumurta+ 2 Yumurta Sarısı 1 su bardağı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Sıcak Su 6 yemek kaşığı Yumuşak Margarin 3 yemek kaşığı Sıvıyağ 3/4 su bardağı Süt 1

PIRASALI KIS

Herkese Merhaba 🤗🤗🤗 Hamur işlerinden vazgeçmeden de yaza hazırlanabiliriz bence 😜 Pırasa benim en sevdiğim sebze olabilir. Biliyorum herkesin sevebileceği bir şey değil ama bence bu kişi tadınca herkes pırasayı sevecektir😊 Ben pırasayı soğansız yapamayanlardanım ve çoğu arkadaşıma ilk tuhaf gelsede denediklerinde bana hak verdikleri bir şey var ki o da çivinin çiviyi söktüğü.... Bence pırasanın acılığını ve ağır kokusunu soğan tamamen yok edip, iştahınızı açan tatlı bir aroma haline getiriyor. O zaman tarife geçelim... Pişirme aşamasında bir kaç küçük detaya dikkat edersek rahatlıkla kıtır kıtır bir kiş elde edebiliriz. Malzemeler: Hamur İçin; 1 Yumurta (Oda Sıcaklığında) 2 yemek kaşığı Yoğurt 100 ml Zeytinyağı 1 küçük çay bardağı Mısır Unu 1/2 paket Kabartma Tozu 1 çay kaşığı Sirke 1 çay kaşığı Tuz Aldığı kadar Un (1,5 su bardağı kadar kullandım ama bardak ölçünüz ve un cinsine göre değişiklik gösterecektir) İçi İçin; 1 orta boy Soğan 5 dal Pırasa

MAGNOLİA (SADE)

Herkese Merhaba... Magnolia sevmeyen yoktur diye düşünüyorum, umarım haklıyımdır... İlk olarak tüm magnolia tariflerinize kolaylıkta taban oluşturacak sade magnolia tarifimi veriyorum ve nasıl çeşitlendirdiğimi ilerki tariflerde size sunmuş olacağım... Hazırsanız başlayalım... MALZEMELER: 1/2 litre Süt 1 su bardağından 2 parmak eksik Toz Şeker ( 150 gr ) 2 yemek kaşığı tepeleme Nişasta ( Mısır Nişastası ile daha iyi bir kıvam oluyor ama yoksa Buğday Nişastasıda kullanabilirsiniz) 2 Yumurta Sarısı 2 Yemek Kaşığı Tereyağ ( Kokusu Rahatsız ediyorsa Margarinde kullanabilirsiniz) 1 paket Vanilya 200 ml. Krema 1 paket Bebe Bisküvisi YAPILIŞI: Normal muhallebi yapar gibi öncelikle sütün içinde nişastayı iyice çözdürelim, içine toz şeker ide ekleyerek ocağa alalım. Orta ateşte şeker eriyene kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Şeker eriyince içine süt tam ısınmamışken yumurta sarılarını ekleyelim ve kaynayıp kıvam kadar iyice çırparak pişirelim. Piştikte